miercuri, 4 mai 2016

FLORII SĂ-I CERI PARFUM ŞI OMULUI BUN-SIMŢ

  





 Încăpăţânarea unora de a se aşeza de-a curmezişul civilizaţiei comunităţilor din care provin, nu are limită.Pentru aceştia respectarea tuturor regulilor de convieţuire civilizată nu mai contează, respectul pentru celălalt nu mai reprezintă una dintre valorile esenţiale.
În numele democraţiei, prost înţelese, al libertăţii şi al liberei expresii, aceştia cred că le este îngăduit orice. Şi, dacă le atragi atenţia asupra comportamentului lor nociv pentru sănătatea noastră, a tuturor, primeşti în schimb replici care demonstrează o totală lipsă de educaţie. Sunt prea puţini aceia care au din natură bunul-simţ. politeţea şi prea mulţi aceia care, din fire, sunt neglijenţi, nepăsători, neciopliţi. Altfel n-am întâlni la tot pasul situaţii precum cele din imaginile alăturate.
Pentru unii, abandonarea măruntaielor rezultate din sacrificarea animalelor în locuri publice reprezintă normalitatea. Pentru alţii, staţiile de autobuz sunt locurile ideale pentru desfrâu. Există şi oameni care aruncă resturile materiale rezultate din renovarea locuinţei la voia întâmplării, îngrădind accesul celorlalţi în propriile curţi. Mai sunt unii deranjaţi de mizeria de pe malul râului, dar numai în timpul zilei, fiindcă noaptea chier ei aruncă acolo deşeurile menajere sau gunoiul de grajd.




Deşi se vehiculează ideea că, în urma consolidării digului pe malul Teleormanului nu vor mai fi depozitate deşeuri în această zonă, realitatea e alta.
Cu toate acestea nu suntem în stare să luăm vreo măsură pentru a stopa fenomenul. Nu avem curajul să le spunem în faţă acestor indivizi că nu mai putem tolera nesimţirea lor. Aşteptăm ca autorităţile să facă primul pas, dar şi acestea sunt incapabile să asigure un trai sănătos pentru comunităţile pe care le reprezintă. Totul se rezumă la expresia: "las-o bă, că merge-aşa!"

Niciun comentariu: